Over ons

Ontstaan

Uit liefde voor hout ontstond in 1991 Schrijnwerkerij Lenaerts. Binnen en buitenschrijnwerk behoorden tot de activiteiten maar al gauw werd duidelijk dat het creëren van poorten in hout onze voorkeur wegdroeg.

Door het toeleggen op dit specifiek product werd veel ervaring op gedaan en werden onze producten steeds beter en verfijnder.

Wij kunnen u nu een volledig pakket aanbieden waarin alle werken van het ontwerp tot de plaatsing van de houten poort, automatisering en videofonie uitgevoerd worden.
Bovendien kan u bij ons ook terecht voor een bijhorende brievenbus, tuinverlichting, tuinbank, houten bloembakken en tuinschermen.

Met het huidige machinepark kunnen wij onze ambachtelijke houten poorten met een hoogwaardige en precieze afwerking leveren.

Belangrijk is dat wij door onze kleinschaligheid uw project persoonlijk ter harte nemen en voor een goede uitvoering en afwerking zorgen.

Geschiedenis

1991

Start algemene schrijnwerkerij Lenaerts

1995

Specialisatie in houten poorten

2002

Zoon Tom besluit na zijn studies om mee in de zaak te stappen.

2003

Oprichting vennootschap Lenaerts Schrijnwerkerij BVBA. Verhuis naar nieuwe locatie aan de Rijmenamseweg.  De ruime toonzaal en de werkplaats op deze locatie waren ideaal om onze zaak verder uit te bouwen.
Er werden nieuwe machines aangekocht zoals een vierzijdige schaaf en een CNC gestuurde machine.

2007

Om de productie nog te optimaliseren en de betrouwbaarheid van het machinepark te verhogen werd over gegaan tot de aankoop van CNC machine met robotkop van het merk SCM.

2009

Lenaerts Schrijnwerkerij BVBA behaalde het FSC® certificaat. Hiertoe werd een volledige reorganisatie van het bedrijf op punt gezet. Al het hout dat het bedrijf in en uit gaat is geregistreerd in de computer en word jaarlijks gecontroleerd door een onafhankelijk controlebureau. Alle personeelsleden werden opgeleid en volgen de strikte regels opgelegd door de organisatie. Wij hechten veel belang aan de duurzame ontginning en productie van onze producten, zo kunnen ook de volgende generaties genieten van het prachtige product dat hout is.