houten poorten Lenaerts

Tip : Mooie grijze poort

Vergrijsde houten poort 17.11C

Om een mooie vergrijsde poort te bekomen is het belangrijk dat de poort af en toe eens proper gemaakt wordt met klaar water en een borsteltje met stijve haren.
De bedoeling is het roet en andere stofdelen uit de nerven te borstelen en te spoelen. Door de film van stof en roet weg te nemen kunnen de uv-stralen het hout beter bereiken en kan de verkleuring egaler gebeuren.

Opspattend zand dat onderaan de poort kleeft kan best regelmatig afgeborsteld worden, zo droogt de poort sneller en zal er zich onderaan geen donkere rand vormen.

Gebruik nooit detergenten op basis van chloorverbindingen en andere chemicaliën waarbij alle biologische leven teniet wordt gedaan en die het hout aantasten. Een hogedrukreiniger is al helemaal uit den boze. Hiermee worden de weke delen uit het hout geblazen en worden de nerven dieper waardoor er zich in de toekomst nog meer verontreiniging op het hout blijft vastzitten.

Het is aan te raden om jaarlijks (in het voorjaar) de poort te behandelen met Biomix ATM om verontreiniging of groen aanslag te voorkomen.

Biomix ATM verwijdert alle atmosferische vervuiling. Het is een vloeibaar milieuvriendelijk en biologisch reinigingsmiddel op basis van enzymen dat alle vervuiling en aanslag van atmosferische oorsprong verwijdert.

Het product wordt verdund met water afhankelijk van de aard en graad van vervuiling. Aanbrengen gebeurt met een sproeier, gieter of onder  lage druk. Doe verder niets! De enzymen en de natuur (regen, wind, temperatuur) doen het werk voor U.

Afhankelijk van de graad en aard van de verontreiniging wordt het maximale resultaat reeds na enkele weken bereikt.

Biomix ATM is verkrijgbaar in onze toonzaal en kost 35€ incl. BTW voor 5l.
De gebruikelijke verdunning is 1/5 (1 deel Biomix ATM en 5 delen water). Voor sterk verontreiningde oppervlakken mag 1/1 gebruikt worden (1 deel Biomix ATM en 1 deel water).

U kan Biomix ATM ook gebruiken voor uw terras, tuinmeubelen enz.