houten poorten Lenaerts

Recent geplaatste poort

Mooie houten poort 19.01L met brievenbuspaal en toegangsdeur.

Vorige week hebben we een mooie combinatie geplaatst van een poort model 19.01L en bijhorende deur met een brievenbuspaal. De plaatsing in Nieuwrode werd volledig door ons gecoördineerd en uitgevoerd.
Vermits de eigenaar twee grote honden heeft die graag de straat zien werd er gekozen voor een open model. Honden worden meestal rustiger als ze kunnen zien wat er gebeurd.

Alhoewel hier een draaipoort kon geplaatst worden werd er toch geopteerd om een schuifpoort te plaatsen wat het gevoel van ruimte vergroot.
Van de bestaande opstelling met drie gemetste palen werd er één afgebroken. Deze was door een aanrijding beschadigd.

De houten beklede paal in het midden zorgt voor een stevige vergrendeling van de poort en de deur. Bovendien is in deze paal de brievenbus ingewerkt die langs achter toegankelijk is.

Deurdranger op houten tuindeur.De toegangsdeur is voorzien van een deurpomp of deurdranger. Dit is een hydraulische pomp die de deur altijd vasthoudt en er voor zorgt dat de deur altijd gesloten is zodat de honden niet kunnen ontsnappen. De toepassing van zo een pomp heeft ook als voordeel dat de wind de deur niet kan open of dichtblazen indien men de deur even niet vast heeft.

Na het afbreken van de paal en het plaatsen van de rail in een gewapende betonnen balk werd de poort opgemeten en een tekening op maat gemaakt zodat de klant een totaal beeld kreeg van zijn nieuwe poort.
De productie van model 19.01L in onze werkplaats vergt veel aandacht en vooral oog voor detail. Alle spijlen zijn afzonderlijk met pen gat verbonden met de regel. In heel de poort zijn geen schroeven of nagels gebruikt.

Bij de plaatsing werd de bovengeleiding van de schuifpoort op de bestaande gemetste paal bevestigd. De brievenbuspaal is aan een gegalvaniseerde metalen paal bevestigd die samen met de onderbalk is ingegoten.

Nu nog wachten op de natuurlijke vergrijzing. De rode kleur zal snel overgaan naar bruin (enkele dagen) en op deze locatie zal de vergrijzing al volledig zijn na een jaar vermits de zon langs alle kanten goed aan de poort kan.