houten poorten Lenaerts

Recent geplaatste poort.

Padoek poort model 1901M

In Keerbergen plaatsten we vorige week een poort in padoek met een aparte toegangsdeur. Enkele bijzonderheden aan deze installatie zijn de combinatie van de een automatisering met knikarm en een schuifarm, een draadloze parlofoon en de klassieke Beamy Wall lampjes op de palen.

Poort met drradloze parlofoon.De plaats waar de parlofoon binnen moest staan was moeilijk bereikbaar met een vaste verbinding. Om onnodig breekwerk te voorkomen werd geopteerd voor een draadloze parlofoon. Deze oplossing heeft als bijkomend voordeel dat de binnenpost doorheen het huis en de tuin kan meegenomen worden. Binnen- en buitenpost kunnen op batterijen werken maar zijn voorzien van een 220v aansluiting om geen kwaliteitsverlies te lijden wanneer de batterij laag is.

Op de palen zijn de klassieke Beamy Wall lampjes geplaatst. Deze 'down lighters' worden aangestuurd door een lichtsensor en een tijdklok zodat de lampjes pas branden als het donker wordt en deze 's nachts niet moeten blijven branden.

  

 

Vermits er naast de poort een buxus haag staat kon er langs één zijde geen knikarm gebruikt worden. De schuifarm zorgt er voor dat er niet meer plaats nodig is dan de breedte van de paal. Op het deel met de knikarm staat de aanslag lat zodat de vleugel met schuifarm tegen de vleugel met knikarm kan duwen en we geen aanslag op de grond moesten zetten om een stevige vergrendeling te bekomen.

Achterzijde met automatiseringTelcoma met schuifarmTelcoma met knikarm