houten poorten Lenaerts

Recent geplaatse poort.

Western red cedar deur, poort en vast paneel.

Geslaagde combinatie tussen model 18.40C en moderne woning, met dank aan Tuinarchitecten Buls-Claes die dit model voorstelde aan de klant en in hun tuinontwerp opnamen.

Het idee was om de achtertuin af te sluiten zodat de waakhond een groot terrein heeft om te lopen en zijn werk te doen.  Er werd voor een strak model gekozen dat afsluit maar niet volledig dicht is. Op deze manier kan de ‘mechelaar’ buiten kijken en voelen  de bewoners zich niet opgesloten.

Het hondenhok dat vlak achter een vast paneel staat is niet meer zichtbaar van op de staat en is geen storend element meer.

De keuze voor Western Red Cedar laat toe het onderhoud tot een minimum te beperken. De natuurlijke vergrijzing zal voor een patine op het hout zorgen waardoor het geheel nog beter in de omgeving zal opgenomen worden. Jaarlijks een behandeling met Biomix is voldoende om groenaanslag te voorkomen.

Vermits er bij dit ontwerp veel aandacht werd besteed aan het esthetisch aspect werd ook voor de vuilnisbakken een hoekje afgemaakt in dezelfde uitvoering als de poort en de deuren.
Nadat de aanplantingen zijn gebeurd zal het geheel mooi ogen en vooral praktisch zijn. Om het gras gemakkelijk te kunnen afrijden op de helling werd er een dubbele vleugel voorzien die alleen langs achter kan geopend worden. Vooraan heeft de dubbele vleugel het uitzicht van een vast paneel.

Op vraag van de architect werden de beklede palen bovenaan strak afgewerkt zodat ze bij het moderne gebouw passen.

Deurtje plus paneel aan de linkerzijde van het gebouw.

Achterzijde van het vast paneel en het deurtje aan de linkerkant van het gebouw dat grenst aan het terras.

Deurtje plus paneel aan de linkerzijde van het gebouw.

Deur en vast paneel in verlengde van trap. Aansluitend komt nog een draad afsluiting.

 houten deur, dubbele vleugel en vast paneel

Vooraan vaste panelen als scherm voor de vuilbakken, achteraan deur, dubbele vleugel en vast paneel voor het hondenhok.

achterzijde deur en poort

Achterzijde van de deur en de poort met aansluitend het hondenhok achter een vast paneel.