houten poorten Lenaerts

Padoek tuinschermen

Combinatie van tuinschermen en poort in padoek (padouk).

Op vraag van vele klanten die bij ons een houten poort kochten en op zoek waren naar kwaliteitsvolle tuinschermen zijn we gestart met de productie van onze eigen tuinschermen in padoek FSC 100%.

Om de kostprijs van de schermen zo laag mogelijk te houden werd er naar eenvoudige oplossingen gezocht die mooi ogen en degelijk zijn.
Door het gebruik van een klasse I houtsoort, namelijk padoek zullen deze schermen levenslang meegaan.

Het onderhoud beperkt zicht dus tot het jaarlijks besproeien met Biomix ATM. De vergrijzing en veroudering onder invloed van het weer zal er voor zorgen dat de schermen mooi opgenomen worden in de natuurlijke omgeving.

Het gamma is momenteel beperkt maar kan nog uitgebreid worden afhankelijk van de vraag. Maatwerk is hier ook mogelijk.

Wij raden ten zeerste aan om de schermen op een betonnen plaat te plaatsen die in de grond zit, steun geeft en er voor zorgt dat er geen grondcontact is waardoor er een betere droging van het hout ontstaat en de levensduur aanzienlijk wordt verlengd. De schermen zullen ook properder blijven als er geen opspattend zand tegen hangt.

De horizontale uitvoering, model 40.10C kan in verschillende hoogten uitgevoerd worden. De panelen van 80cm en 100cm hoog kunnen gecombineerd worden tot een hoogte van 1m80 of 2m. Bovendien kunnen zij enkel of dubbelzijdig gebruikt worden zodat dat er twee zichtkanten zijn. Er is geen rechtstreekse doorkijk maar de kleine opening zorgt voor een snelle droging en minder winddruk. Door de afschuining van de horizontale planken en de overlapping is er dus geen doorkijk en wordt het water goed afgevoerd.

De verticale uitvoering, model 40.20C heeft een afgewerkte hoogte van 1m80. De openingen tussen de smalle latten zorgen voor een speciaal effect dat van opzij gezien geen doorkijk toelaat. De enkelvoudige uitvoering geeft een luchtige afscheiding die door het spel van licht en schaduw een mooi effect creëren in de tuin.
De dubbele uitvoering heeft geen doorkijk maar wel twee afgewerkte kanten.

De panelen kunnen geplaatst worden in betonnen of in azobé gleufpalen. De betonnen gleufpalen hebben als voordeel dat ze goedkoop zijn in vergelijking met de azobé palen. De azobé palen zorgen dan wel voor een fijnere afwerking en een mooie egale vergrijzing samen met de panelen.

Na het invullen van de offerteaanvraag op deze site kunnen we u een totale prijs maken in verschillende uitvoeringen.  Voor de plaatsing van de tuinschermen, indien u dit niet zelf wenst te doen verwijzen wij u graag naar de firma GKL te Heist op den Berg, zij verkopen onze schermen ook en kunnen voor de plaatsing instaan.