houten poorten Lenaerts

In de kijker

Mooi vergijsde houten poort model 18.13A

Model 18.13A is een exclusieve poort die op vele plaatsen tot zijn recht komt en uw toegangspoort bijzonder maakt. De kruisen tussen de sierlijke dubbele bovenregel met ‘napoleon’-boog volgen de vorm en zijn ingewerkt in de regels. Hierdoor ontstaat een golvende beweging in de kruisen wat het geheel speels en lichter maakt.

Een bijkomend voordeel is dat door de opening bovenaan er nog contact met de straat is. Bij zon ontstaat er een mooi licht- en schaduwspel. Onderaan heeft de verticale ingewerkte beplanking ook een kleine opening wat het effect nog vergroot.

Indien u niet volledig afgesloten wil zitten en het contact met de buitenwereld niet wil verliezen maar toch een zekere hoogte aan uw poort wil geven zodat ze kan aansluiten bij een omheining of haag van 1m80 dan is dit het ideale model. Andere hoogten zijn uiteraard mogelijk.

Als u het liever wat strakker ziet kunnen we de modellen 18.10A (recht met kruisjes) en 18.14A (trage boog naar beneden met verticale stokjes) aanbieden, zij hebben dezelfde eigenschappen maar niet de sierlijke boog.

Een lagere poort (1m50) met kruisjes is bijvoorbeeld model 13.10A.

18.10A in western red cedar

Lage uitvoering van een houten poort met kruisjes