houten poorten Lenaerts

Groene aanslag op de poort. Biomix ATM

Groene aanslag op uw poort.

In de omgeving van bomen en struiken kan op uw houten poort, brievenbus, tuinbank, picknick tafel etc. na verloop van tijd een groene aanslag verschijnen.

Afwassen is mogelijk maar het groen zal terug komen. De hogedrukreiniger kan het groen ook verwijderen maar zal ook het hout beschadigen. Het gladde oppervlak verdwijnt en de weke delen van het hout worden weggeblazen waardoor er diepere nerven ontstaan en het groen (mosvorming) nog meer kans heeft om aan te hechten.

Biomix ATM werkt op basis van enzymen en zal het groen verteren om vervolgens door regen, zon en wind van uw houten poort te verdwijnen. Al twee weken na het vernevelen is het resultaat duidelijk zichtbaar en blijft voor een lange periode vrij (afhankelijk van de omgeving).

Voor normaal onderhoud dient Biomix ATM in een verhouding van 1 op 3 op de poort verneveld te worden.
Bij sterke verontreiniging is het raadzaam om de concentratie te verhogen tot 1 deel water en 1 deel Biomix ATM.

De beste periode is in het voorjaar tijdens een warme droge periode, zo is de poort een gans jaar vrij van groen en kan de vergijzing egaal verlopen.
Het normale onderhoud, zand onderaan verwijderen of de poort afwassen met een zachte borstel en de tuinslang, helpen ook om een mooie vergrijzing te bekomen.

Besluit: Biomix ATM vernevelen op uw poort, niet schrobben of schuren, gewoon aanbrengen met een plantenspuit en de natuur doet de rest. Groen en andere atmosferische verontreinigingen verdwijnen vanzelf. Ook voor terras, muur, dak…

Verkrijgbaar in onze toonzaal in bussen van 5l.