houten poorten Lenaerts

Briketten 100% FSC®

Doos met briketten 100% FSC

Bij onze productie ontstaat er door schaven, zagen en frezen afval onder de vorm van zaagsel en schaafsel.
Op alle machines worden via een centrale afzuiginstallatie de krullen verzameld. Nadat ze via de filterkast in het reservoir belanden worden ze in de brikettenpers tot briketten geperst. Dit gebeurt onder zeer hoge druk zonder toevoeging van lijm of ander bindmiddel.

Dit is de ideale brandstof voor onze houtvergassingskachel om de werkplaats te verwarmen in de winter. In de zomer stockeren we ze. Vermits we meer produceren dan we nodig hebben verkopen we dit brandhout graag aan de liefhebbers.

De beste manier om ze te stoken is in een houtkachel waarvan de luchttoevoer kan geregeld worden.  Eens de kachel brandt kan ze gedurende een lange periode (tot 10uur) op een zacht vuurtje aangehouden worden.
Het aanmaken is zeer eenvoudig met een krant of een zip-blokje. Zie http://youtu.be/1UclsRTI_kU 

Momenteel beschikken we over een grote voorraad, tijd dus om uw wintervoorraad aan te leggen. Opgelet de voorraad is niet onbeperkt!

De verpakking is in kartonnen dozen en bevatten ongeveer 25kg briketten. Ze kosten 4€ inclusief BTW per doos goed voor twee dagen warmte. De briketten dienen afgehaald te worden te Bonheiden en voor afnames vanaf 30 dozen hebben we een speciale prijs.

Daar wij in onze productie alleen hout gebruiken dat FSC® 100% is zijn onze briketten natuurlijk ook FSC® 100% en kunnen deze met ecocheques betaald worden.

Reserveren kan via info@lena.be