houten poorten Lenaerts

Palen

Azobé palen

Azobé is zowat de enige houtsoort die in beton mag gezet worden zonder het risico te lopen dat het wegrot. Deze houtsoort heeft zijn degelijkheid al bewezen in waterwerken zoals sluisdeuren en damwanden.

De eigenschappen van azobé spreken voor zich:

Herkomst: West- en Midden-Afrika Natuurlijke duurzaamheid: I - II
Volumieke massa (H=15%): van 950 tot 1100 kg/m3
Kernhout: chocoladebruin tot purperrood
Nerf: grof
Draad: kruisdraad
Tekening: kleine witachtige streepjes

Wij raden Azobé palen aan indien u een onbehandelde poort wenst. Op termijn is er door de vergrijzing geen verschil meer te zien tussen Padoek en Azobé.

top

Metalen beklede palen

Indien de poort en de palen afgewerkt worden met lak of olie wordt er gewerkt met beklede palen. D.w.z. dat een metalen gegalvaniseerde paal van 120x120x4 in beton geplaatst wordt en er een bekleding van 170x170x22 in hout rond komt die gelakt of geolied kan worden.

De palen zijn in een galvanisch bad ondergedompeld en bedekt met zink. Deze behandeling is zeer duurzaam en zal ervoor zorgen dat er geen oxidatie optreedt.

De plaatsing van de palen gebeurt in een betonnen sokkel die ter plaatse wordt aangebracht. Zo verkrijgen we een sterk geheel dat geen onderhoud vergt en niet kan rotten in de grond.
De metalen palen worden met hout bekleed, zodat er van het metaal niets zichtbaar is. De afwerking boven aan de palen kan bolvormig zijn, puntig of met een piramide dakje.

top

Gemetste palen

De alternatieven voor massieve of beklede palen zijn uiteraard de gemetste palen.
Indien gewenst kan de poort ook aan een muur bevestigd worden.
Voor technische informatie betreffende de constructie van de gemetste palen kan u best even contact opnemen met ons voor de aannemer de palen zet.

top

Schuifpoort

Voor een schuifpoort zijn speciale grond en betonwerken nodig. Er kunnen zowel massieve, beklede als gemetste palen gebruikt worden.

Een gedetailleerde tekening zal gemaakt worden voor de aannemer die de grondwerken zal uitvoeren.

top