houten poorten Lenaerts

Afwerking

De afwerking van de poorten is afhankelijk van de gekozen houtsoort.

Sommige houtsoorten kunnen onbehandeld gebruikt worden, andere vragen bescherming om het uitzicht en de mooie kleuren te behouden. Het tijdig herhalen van de behandeling is echter noodzakelijk om het mooie uitzicht te behouden.

Indien u geen onderhoud wenst aan uw poort dan wordt er Western Red Cedar maar vooral Padoek gebruikt. Dit laatste een tropisch hardhout dat zonder behandeling na verloop van tijd zilvergrijs of grijs zal verkleuren.

De oranje–rode kleur is na enkele weken verkleurd naar bruin. Na een jaar en voldoende zon ziet een poort in padoek licht grijs.

Zowel vergrijzende als gelakte of geoliede poorten dienen af en toe proper gemaakt te worden om het mooie uitzicht te bewaren. Het proper maken gebeurd meestal met een borsteltje en een tuinslang, nooit met een hoge drukreiniger.

Groen aanslag kan u het best verwijderen door een biologisch afbreekbaar antimos product op de poort te vernevelen. Verkrijgbaar in uw buurt of in onze toonzaal. Dit kan best op een droge dag zodat de algen het product goed opnemen. Na twee weken de poort reinigen. Uw poort is zo een heel jaar vrij van groen aanslag en de vergrijzing kan dan egaal verlopen.